Βοβουσα

βοβουσα : Βαλια κάλντα - λιμνη αωου

140* € /Άτομο
Καταφύγιο Βάλια Κάλντα 25 ★★★☆☆

Πεζοπορικό τριήμερο στο εθνικό πάρκο Πίνδου!

Σας παρουσιάζουμε ένα από τα ομορφότερα ταξίδια στην ηπειρωτική ΕλλάδαΜε την απόλυτη καθοδήγησή μας και ασφάλεια ταξιδεύουμε στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου! Εκεί όπου ο ανθρώπινος παράγοντας μειοψηφεί μπροστά στο φυσικό τοπίο. Προορισμός μας το καταφύγιο της Βάλια Κάλντα  στη Βοβούσα Ιωαννίνων στο ανατολικό Ζαγόρι. Ένα χωριό στα 1100 μέτρα υψόμετρο κυριολεκτικά πνιγμένο στη βλάστηση και αφετηρία μας για τις 2 πεζοπορικές διαδρομές που θα πραγματοποιήσουμε. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα και ανακάλυψε την πιο παρθένα γωνιά της Ελλάδας! 

Ενδεικτο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Συνάντηση στο Σύνταγμα στην είσοδο του εθνικού κήπου στις 6.30πμ το πρωί. Στάση για επιβίβαση και στη Λ.Αθηνών στο ύψος Παλατάκι. Αναχώρηση μέσω Ρίου – Αντίριου . Η οδική διαδρομή μας διαρκεί περίπου 7 ωρες με ανάλογες στάσεις για ξεμουδιασμα σε Σ.Ε.Α. Αφήνουμε τα Ιωάννινα και κατευθυνόμαστε βόρεια περνώντας απο τον Άραχθο ποταμό και το γραφικό γεφύρι της Τσίπιανης. Αφήνοντας τα χωριά Γρεβενίτη και Τρίστενο θα φτάσουμε στη Βοβούσα όπου και θα τακτοποιηθούμε στο πανέμορφο καταφύγιο Βάλια Κάλντα.Ελεύθερος χρόνος και ξενάγηση στο χωριό.

Ημέρα 2η | Βοβούσα - Περιβόλι

Mετά το πρωινό μας ξεκινά η πρώτη διαδρομή. Αφήνοντας το καταφύγιο στα 1100 μέτρα η πορεία μας είναι Ανατολική και κινείται στις κατάφυτες πλαγιές του Αυγού. Το μονοπάτι κερδίζει ύψος διασχίζοντας μικρά κομμάτια χωματόδρομων και αφού περάσει στο Νομο Γρεβενών φτάνει κάτω απο την κορυφή του Αυγού στα 1900μ. υψόμετρο. Απο εδώ είτε θα επιχειρήσουμε ανάβαση στην κορυφή του ή κινούμενοι βόρεια ακολουθώντας κατηφορική πορεία θα τερματίσουμε την πορεία μας στην στάνη Τίζα -Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Βοβούσα με το Περιβόλι. Εκεί θα μας παραλάβει το πούλμαν και μετά απο 5 λεπτά Θα είμαστε στο Περιβόλι όπου και θα φάμε σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στη Βοβούσα για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η| Βοβούσα - Λιμνη Αώου

Την τελευταία ημέρα και μετά το πρωινό μας θα αφήσουμε όσα πράγματα δεν χρειαζόμαστε στο λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει για την Λίμνη Αωου.Εμείς θα ακολουθήσουμε σηματοδομημένο μονοπάτι που ξεκινά κοντά στο καταφύγιο και ομαλά θα προωθηθούμε μέσα απο το Δάσος του Μούρκγου περπατώντας 15 χλμ και 5.30 ωρες πορείας έχοντας δίπλα μας τον Αώο ποταμό . Στόχος μας η άφιξη στη Λίμνη κατά τις 14.30 το μεσημέρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και στάση σε κοντινή ταβέρνα όπου και θα γευματίσουμε . **Eναλλακτικά και αν κριθεί απαραίτητο , μετα το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Χ/Κ Μετσόβου μέσο της λίμνης Αώου και θα πραγματοποιήσουμε μια πανεμορφη πεζοπορική διαδρομή 4 ωρών με κατάλληξη το Μέτσοβο όπου και θα περιηγηθούμε στο χωριό , και μετά το φαγητό μας θα αναχωρήσουμε για Αθήνα!

Επιστροφή

Εκτιμούμε πως αν όλα πάνε καλά θα αναχωρήσουμε απο την περιοχή κατά τις 17.00μμ και μέσω της Εγνατίας οδού θα κατευθυνθούμε προς Αθήνα όπου και η άφιξή μας περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά

Το ταξίδι μας θα γίνει με ιδιωτκό πούλμαν συγχρονων προδιαγραφών και πληρότητας 85% όπως ορίζει ο νόμος.

Οργάνωση & Συνοδεία

Το ταξίδι μας διοργανώνεται με όλη την απαράιτητη προετοιμασία και επικοινωνία με τοπικούς συνεργάτες. 1 Συνοδός βουνού / 15 άτομα συνεχώς μαζί σας.

Aσφάλεια

Οι συμμετέχοντες είναι ασφαλισμένοι καθόλη τη διάρκεια των μεταφορών αλλά και του ταξιδιού . Ομαδικό φαρμακείο εντός του πούλμαν αλλά και κατά τις διαδρομές μας.

Eξοπλισμός

Διαθέτουμε μπαστούνια πεζοπορίας τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Aπαραίτητος Εξοπλισμός

+ Ορειβατικό σακίδιο & βαλίτσα προαιρετικά + Aδιάβροχο κάλυμμα + Αδιάβροχη μπότα μέχρι τον αστράγαλο +Γκέτες χιονιού + Αδιάβροχο τζάκετ + Υπνόσακος & προσωπική πετσέτα + Σκούφο & γάντια. + Φακός κεφαλής. + Εσώρουχα και είδη υγιεινής. + Παντόφλες για το καταφύγιο. + Προσωπικά φάρμακα και αγωγές. + Power bank. + Μετρητά.

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα

Εκδρομές
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Όλυμπος

19-21 Ιουλίου

Αλπικός Γράμμος

Ανάβαση στη Δρακόλιμνη Γκιστόβα

Marmarole Trek Δολομίτες

Ορειβατική Πεμπτουσία 2024

Comments are closed.