Βασιλίτσα

Βασιλίτσα

175€/Άτομο
Οκτώβριος 2024 max 40 ★★☆☆☆

Στην Κοιλάδα της Βάλια Κίρνα!

Ψηλά στο νομό Γρεβενών  βρίσκεται μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς!

Ένα τοπίο περιτριγυρισμένο απο μοναχικές κορυφές ‘Βασιλίτσα- Σμόλικας -Τύμφη’ και ανάμεσά τους δυο παρθένες κοιλάδες και αμέτρητα ιστορικά χωριά. Προορισμός μας το καταφύγιο της Βασιλίτσας ( Πλήρως οργανωμένο με θέρμανση και φαγητό ), 7 ώρες από την Αθήνα, όπου και η βάση μας για 2 βράδια. 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει διάσχιση ενός τμήματος του Ε6 απο το Δίστρατο στη Σαμαρίνα μήκους 13 χλμ ( Η περίφημη Βάλια Κίρνα )  -Πεζοπορία ως την κορυφή Γομάρα και φυσικά την αλπική λίμνη της Βασιλίτσας. Πυκνά δάση , ορεινό καταφύγιο και αλπικά βουνά – αυτό το 3ήμερο τα έχει όλα ! Οι διαδρομές είναι κατάλληλες για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Βασιλίτσα

Το ραντεβού μας είναι στην είσοδο του εθνικού κήπου στις 7.00 το πρωί δίπλα στο μετρό συντάγματος. Επιβίβαση και στη Γεφυρα Καλυφτάκη στις 7.15πμ. Αναχώρηση μέσο Αθηνών Λαμίας και με ενδιάμεσες στάσεις περνάμε απο την Καλαμπάκα και αφήνοντας τα Γρεβενά στα δεξιά μας μπαίνουμε πλέον στον πυρήνα του εθνικού δρυμού της Βόρεια Πίνδου.

Κατά τις 3 το μεσημέρι θα φτάσουμε στο αλπικό μας καταφύγιο στο Χ/Κ της Βασιλίτσας. Ένα ορεινό σαλέ με όλες τις ανέσεις και δωμάτια με κουκέτες των 5 – 8 ατόμων. Το ζεστό του σαλόνι με το τζάκι θα σε γοητεύσει!.

Για όσους επιθυμούν να περπατήσουν θα ανεβούμε στην κορυφή Γομάρα στα 2110 μέτρα – 250 μέτρα ψηλότερα απο το καταφύγιο μας. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 2.30 ώρες περίπου / εύκολη!

Επιστροφή στο καταφύγιο φαγητό και διανυκτέρευση!

2η ημέρα | Διστρατο - Σαμαρίνα 12χλμ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με το λεωφορείο όπου και θα αποβιβαστούμε σε 25 λεπτά λίγα χιλιόμετρα έξω από το Δίστρατο. Από εδώ με σακίδια ημέρας και ελαφρά φορτωμένοι πιάνουμε το μονοπάτι Ε6 και μπαίνουμε στην καρδιά του δάσους της Βασιλίτσας. Το πυκνό δάσος μαύρης πέυκης , ενα προστατευμένο οικοσύστημα , σε ταξιδεύει ενώβρσικόμαστε μακριά απο κάθε δρόμο και ανθρώπινη παρέμβαση.

Ήπια ανάβαση 400 μέτρων για μια ώρα και τριάντα λεπτά με θέα το Σμόλικα πρίν αρχίσει σταδιακά η κατάβαση μας προς το ρέμα της Γιότσας όπου ένα πανέμορφο λιβάδι μας περιμένει να απολαύσουμε το κολατσιό μας.

Συνεχίζουμε έως ότου συναντήσουμε την εκκλησία της μεταμόρφωσης και βγαίνοντας σε χωματόδρομο τον ακολουθούμε για περίπου 2,5 χλμ μέχρι το κέντρο της γραφικής Σαμαρίνας – Ενα από τα υψηλότερα χωριά των Βαλκανίων! Φαγητό και επιστροφή στο Καταφύγιό μας για βραδινό γλέντι.

3η ημέρα - Επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Καστράκι Καλαμπάκας όπου και θα φάμε μεσημεριανό και με βάση τον διαθέσιμο χρόνο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια μικρή διαδρομή στους βράχους των Μετεώρων! Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 22.30 το βράδυ

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά

Όλα τα μεταφορικά έξοδα του τριημέρου με ιδιωτικό πούλμαν περιλαμβάνονται στη τιμή!

Απόλαυσε τη φύση

2 Διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο με πρωινό.

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας

Πρώτα η ασφάλεια

1 Συνοδός βουνού/ 15 άτομα- Ομαδικό φαρμακείο Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δήλωσε συμμετοχή

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Θέα στη λίμνη Πλαστήρα από το οροπέδιο Καραμανώλη

Άγραφα Καταφύγιο Καραμανώλη!

Δεκέμβριος 2024

Όλυμπος

19-21 Ιουλίου

Μαίναλο trail – Aπό τη Στεμνίτσα στη Δημητσάνα!

Kυριακή 7 Απριλίου

Comments are closed.