Βερλίγκα – Αlpine Beauty!

Δρακολιμνη βερλιγκα

200*€/Άτομο
22-24 Ιουνίου -Αγ. Πνεύματος max 27 ★★★☆☆

Στους αλπικούς μαιάνδρους του Λάκμου!

Σε προσκαλούμε σε μια απο τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές ολόκληρης της Πίνδου! Με βάση μας το γραφικό Μέτσοβο για 2 διανυκτερεύσεις  θα πραγματοποιήσουμε μια short διάσχιση του Λάκμου μέσω του οροπεδίου της Βερλίγκας και της φημισμένης δρακόλιμνης. Πρόκειται για μια διαδρομή με κορυφαίες ορειβατικές εικόνες , πολυφωτογραφημένη και απλά μοναδικής ομορφιάς! Διάβασε το αναλυτικό πρόγραμμα και ακολούθησέ μας.

Αναλυτικο Πρόγραμμα

Σάββατο 22 Ιουνίου | Αθήνα - Μέτσοβο

Το ραντεβού μας είναι το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου στην είσοδο του εθνικού κήπου στις 7.30 το πρωί δίπλα στο μετρό συντάγματος. Επιβίβαση και στη Λεωφόρο Αθηνών στον ΑΒ Βασιλόπουλο – Παλατάκι

Μέσω Ρίου Αντιρίου θα ταξιδέψουμε στο νομό Ιωαννίνων και το φημισμένο Μέτσοβο! Αφού τα κτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα ακολουθήσει γεύμα και απογευματινή βόλτα γνωριμίας για όσους το επιθυμούν στα δάση του Χ/Κ και μέσα στο Ursa trail – Ευκολη διαδρομή!

To βραδάκι θα γίνει ανάλυση της διαδρομής και διανυκτέρευση καθώς το πρωινόι ξύπνημα θα είναι στις 6πμ.

Κυριακή - Ανθοχώρι - Βερλίγκα - Χαλίκι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με το λεωφορείο όπου και θα αποβιβαστούμε σε 25 λεπτά αργότερα στο χωριό Ανθοχώρι.

Εδώ με ένα σακίδιο ημέρας και με τα απολύτως απαραίτητα θα ξεκινήσουμε για μια ονειρική διαδρομή στη βόρεια πλευρά του Λάκμου.

Η διάσχισή μας έχει μήκος 16χλμ και διάρκεια καθαρής πορείας 7.30 ώρες.

Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής αφήνει το χωριό και μέσα από δάσος για λίγο κινείτε νότια στης πλαγιές του βουνού. Στα πρώτα 3 χιλιόμετρα καλύπτουμε 500 μέτρα ανάβασης κυρίως σε παλιούς χωματόδρομους που εξυπηρετούν τους βοσκούς.

Το ανάγλυφο του Λάκμου αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας και η θέα είναι μοναδική! Συνεχίζουμε πιο ήπια για τα επόμενα 4 χιλιόμετρα κερδίζοντας ακόμα 400 μέτρα υψόμετρο έως τα 1950 μέτρα.

Το τελευταίο κομμάτι προς τους μαιάνδρους της Βερλίγκας και τη δρακόλιμνη είναι κατάβαση σε πετρώδες έδαφος χωρίς όμως επικίνδυνα περάσματα.Εδώ θα κάνουμε στάση περίπου 1 ώρας και θα απολαύσουμε το φανταστικό τοπίο καθώς είναι το σημείο όπου πηγάζει ο θρυλικός Αχελώος ποταμός , κάτω από την κορυφή Τσουκαρέλα στα 2275 μέτρα υψόμετρο.

Το δεύτερο τμήμα της διάσχισής μας είναι κατηφορικό και θα μας οδηγήσει στο χωριό Χαλίκι του νομού Τρικάλων στα 1170 μέτρα υψόμετρο. Η διαδρομή προς αυτό είναι πανέμορφη καθώς συναντάμε όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του βουνού. Μικρά ποτάμια πηγάζουν απο τις κοιλάδες και ένα δάσος ελάτων ολοκληρώνει το τοπίο.

Υπολογίζουμε την άφιξή μας στο χωριό κατά τις 17.00μμ όπου και θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

3η ημέρα - Επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος στο Μέτσοβο και επίσκεψη στο υπαίθριο μουσέιο υδροκίνησης με τους μικρούς καταρράκτες στο Ανθοχώρι – Ενα τοπίο ιδανικό για χαλάρωση και αποθεραπεία! Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. Η άφιξή μας στην πρωτεύουσα περίπου στις 21.00 το βράδυ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα της εκδρομής ΔΕΝ απευθύνεται σε αρχαρίους. Απαιτείτε πολύ καλή φυσική κατάσταση , light εξοπλισμός με ορειβατικό μποτάκι και προηγούμενη εμπειρία σε διαδρομές άνω των 6 ωρών. Η διαδρομή δεν ενέχει ωστόσο κανένα κίνδυνο , χωρίς σκαρφαλώματα και εκτεθειμένα περάσματα γκρεμών.

Το μέγεθος του γκρουπ θα είναι μικρό έως 25 ατόμων + συνοδοί.

Για όσους επιθυμούν δίκλινο δωμάτιο η τιμή ανέρχεται στα 215 ευρώ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να τροποποιηθεί εάν το κρίνουν οι συνοδοί μας. Κλείνετε τη θέση σας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω λαμβάνοντας από εμάς άμεσα τους διαθέσιμους λογαριασμούς για την κατάθεση της προκαταβολής των 80 €.

Το ποσό της προκαταβολής είναι επιστρέψιμο έως και 10 ημέρες πριν την αναχώρησή μας.

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά

Όλα τα μεταφορικά έξοδα του τριημέρου με ιδιωτικό πούλμαν περιλαμβάνονται στη τιμή!

Απόλαυσε τη φύση

2 Διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενώνα του Μετσόβου!

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας

Πρώτα η ασφάλεια

1 Συνοδός βουνού/ 15 άτομα- Ομαδικό φαρμακείο Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φόρμα συμμετοχής

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Όλυμπος

19-21 Ιουλίου

Mετέωρα & beyond…

Upcoming

Μαγευτικό Πάντα- Βρέχει!

1 & 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Comments are closed.