Μαίναλο

28€/Άτομο
12χλμ 5 ώρες Στεμνίτσα -Αρκαδία ★★☆☆☆

Φαρράγι Λούσιου - Δημητσάνα!

Eνα από τα ωραιότερα μονοπάτια της κεντρικής Πελλοπονήσου και του Mainalo trail αποτελεί η διάσχιση μεταξύ δύο ιστορικών χωριών, της Στεμνίτσας και της Δημητσάνας στο νομό Αρκαδίας. 12 απολαυστικά χιλιόμετρα ήπιας μορφής πεζοπορίας σου χαρίζουν όλο το μεγαλείο της Αρκαδικής ζωής. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε τα απομονωμένα μοναστήρια του Φιλοσόφου και την μονή Προδρόμου με φανταστική θέα στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Η βλάστηση σε πολλά σημεία θυμίζει Αμαζόνιο και η αίθηση μοναδική. Τερματισμός στην πανέμορφη Δημητσάνα με τα παραοσιακά καφέ της και τα ντόπια εδέσματα! Δες το αναλυτικό πρόγραμμα και ακολούθησέ μας σε μια μοναδική εκδρομή.

Πρόγραμμα

Σημείο Συνάντησης

Το ραντεβού μας είσοδο του εθνικού κήπου – μετρό Συντάγματος. Επιβίβαση και από τη Λ.Αθηνών στο παλατάκι κατά τις 7.10πμ Αμεση αναχώρηση για τη Στεμνίτσα με ενδιάμεση στάση σε ΣΕΑ.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινά στην έξοδο του χωριού της Στεμνίτσας. Εκεί,σχεδόν αμέσως, πιάνουμε κατηφορικό μονοπάτι μέσα απο το οποίο χανουμε ομαλά ύψος. Η θέα στα γυρω υψίπεδα της Πελλοπονήσου είναι πανέμορφη. Σε περίπου 1.30 ώρα φτανουμε στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος με καταπληκτική θέα στο φαράγγι και έπειτα συνεχίζουμε αφήνοντας στα αριστερά μας τη μονή Προδρόμου. Συνεχίζουμε κατηφορικά εως το γεφυράκι του Λούσιου απ όπου ομαλά αρχίζουμε να κερδίζουμε υψος εως την Μονή Φιλοσόφου όπου θα ξεκουραστούμε και θα κολατσίσουμε. Τελος φτάνουμε στις εγκαταστάσεις των νερόμυλων και μπαρουτόμυλων όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν για να μας μεταφέρει στην Δημητσάνα.

Ελεύθερος χρόνος

Κατά τις 17.00 – 17.30μμ θα φτάσουμε στην όμορφη Δημητσάνα όπου και θα έχουμε ελευθερο χρόνο 2 ωρών για φαγητό και κρασάκι!

Επιστροφή

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στην Αθήνα 22.30μμ εκτός απροόπτου.

Παρέχουμε

Μεταφορά

Ιδιωτικό πούλμαν απά Αθήνα πληρότητας 85% σύμφωνα με τους νόμους κατά της νόσου Covid -19

Photoshooting

Εικόνες υψηλής ανάλυσης στα προσωπικά σας email μετα το τέλος της εκδρομής

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας , ομαδικό φαρμακείο .

Η ασφάλεια πρώτα

Συνοδός βουνου δίπλα σας - Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα.

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Explore Άγραφα

Διήμερο 25ης Μαρτίου

Marmarole Trek Δολομίτες

Ορειβατική Πεμπτουσία 2024

Διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς

Σαμαριά

Ο βασιλιάς των Φαραγγιών!

Comments are closed.