Grand Paradiso Trek!

1250€/Άτομο
Κοιλάδα Aosta - Ιταλία min 8 ★★★★☆ 10 -15 /7/23

Ιταλικές Άλπεις

Τον Ιούλιο του 2023 ταξιδεύουμε σε ένα από τα πιο γνωστά εθνικά πάρκα της Ευρωπης στα Ιταλο- Γαλλικά σύνορα και την φημισμένη κοιλάδα της Aosta . To επιβλητικό Grand Paradiso , η υψηλότερη κορυφή της Ιταλίας στα 4060μ καθώς και το εμβληματικό Ματερχορν θα βρίσκονται γύρω μας . Αλπικές λίμνες και μοναδική άγρια ζωή όπως αγριόγιδα , μαρμότες και Γυπαετοί θα συνοδεύουν το trekking μας και φυσικά όλα μέσα από μοναδικές διανυκτερεύσεις πανω απο τα 2500 μέτρα στα καταφύγια του Grand Paradiso. Ζήσε το μαζί μας!!!

αναλυτικο Πρόγραμμα

Δευτέρα 10 Ιουλίου - Αναχώρηση απο Αθήνα

Αναχώρηση από την Αθήνα με πρωινή πτήση για το Μιλάνο και το αεροδρόμιο Malpensa. Εκτιμώμενη Αφιξη κατά τις 10.45 το πρωί. Εκεί θα μας παραλάβουν οι συνεργάτες μας με mini bus – van και θα μεταφερθούμε με σύντομη στάση στην Aosta στην καρδιά του εθνικού πάρκου και την Rhemes de notre dame σε υψόμετρο 1725 μέτρα. Εδώ αρχίζει και η πρώτη μας πεζοπορική διαδρομή μεσα απο την οποία στόχος μας είναι το καταφύγιο benevolo στα 2285μ υψόμετρο. Μετα την άφιξή μας θα προσεγγίσουμε την παγετωνική λίμνη Goleta στα 2700μ. H θέα στις ψηλές κορυφές των Ιταλο – Γαλλικών συνόρων συγκλονίζει. Βρισκόμαστε στην καρδιά των Ιταλικών Αλπεων. Επιστροφή στο καταφύγιο & Διανυκτέρευση

Τρίτη 11 Ιουλίου

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε εξω απο το καταφυγιο μας. Σημερα θα πατήσουμε τα 3000 μέτρα περνώντας το διάσελο Rosset. Ένα μοναδικό αέρινο πέρασμα και σε πρώτο πλάνο η ομώνυμη κορυφή Grand Paradiso! H θέα θα σε συναρπάσει καθώς χαμηλότερα στην κοιλάδα παντού υπάρχουν μικρές και μεγαλύτερες λίμνες από το λιώσιμο του χιονιου. Μετά απο 7 ωρες πεζοπορία θα φτάσουμε στο δεύτερο καταφύγιο της διασχισης μας, Rifugio Savoia στα 2550 μέτρα. Βραδινό & διανυκτέρευση

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Ξεκίνημα από το καταφύγιο μας μετά το πρωινό. Η σημερινή μας διαδρομή χωρίζεται σε 2 τμήματα. Πρωτος στόχος μας είναι να φτάσουμε στο καταφύγιο Tetras Lyre 560 μέτρα χαμηλότερα σε υψόμετρο 1996μ. Η διαδρομή είναι ευκολη καθώς σταδιακά, περπατώντας 9.5 χλμ και μέσα σε 4 ωρες θα βρισκόμαστε εκεί το μεσημεράκι. Σύντομη στάση στο καταφύγιο και ξεκίνημα της δευτερης διαδρομής με στόχο να φτάσουμε αργά το μεσημέρι στο διάσημο καταφύγιο Victor Emmanuel II στα 2750 μέτρα. Στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής της Ιταλίας! Εδω θα διανυκτερεύσουμε – Ενα βράδυ κάτω απο τα ΑΣΤΡΑ…

Πέμπτη 13 Ιουλίου

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε απο το για να προσεγγίσουμε το καταφύγιο Chabot στα 2700 μέτρα. Θα διανύσουμε περίπου 6 χλμ με μικρή υψομετρική διαφορά περίπου 320 μέτρα και διάρκεια 3 ώρες σε αλπικό πεδίο με πανοραμική θέα τις Ιταλικές Αλπεις! Μετά απο στάση για κολατσιό και ξεκούραση θα συνεχίσουμε το μονοπάτι μας για την κοιλάδα Valsavarenche 6χλμ χαμηλότερα και περίπου 3 ωρες όπου και θα περάσουμε τα επόμενα 2 βράδια μας σε πανδοχείο! Βραδινό & Διανυκτέρευση

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Tην προ-τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας θα πραγματοποιήσουμε μια πεζοπορία 12 χλμ μετ επιστροφής. Στόχος μας οι βορινές πλαγιές και τα αλπικά λιβάδια του Grand Paradíso σε υψόμετρο 2290 μέτρων. Η διαδρομή ακολουθεί σαφές και εύκολο μονοπάτι αρχικά σε δάση κωνοφόρων και αργότερα σε αλπικό υψόμετρο όπου ανάμεσα απο τρεχούμενα ποτάμια των κορυφών και θέα προς τις παγετονικές πλαγιές θα φτάσουμε σε συγκρότημα ποιμενικών κατοικιών όπου και θα απολαύσουμε τη θέα και θα ξεκουραστούμε πρίν επιστρέψουμε απο τα ίδια. Ενναλακτικά μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδρομή via ferrata στην κοιλάδα. Βραδινό στον ξενώνα μας και διανυκτέρευση.

Σάββατο 15 Ιουλίου- Επιστροφή από Μιλάνο

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε με ιδιωτικό λεωφορείο μεσω της Aosta στο αεροδρόμιο του Milano απ όπου με απευθείας πτήση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Προθεσμία προκαταβολών και πλάνο Πληρωμών

Για την καταχώρηση της θέσης σας θα χρειαστεί να καταβάλεται προκαταβολή ίση με το 30% – 375€, εως τις 20 Μαρτίου. Επόμενη πληρωμή των 375 € εως 5 Μαίου. Πλήρη εξόφληση του ταξιδιού εως 15 Ιουνίου. Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής με τα στοιχεία σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας προωθήσουμε διαθέσιμους λογαριασμούς.

Το ποσό της 1ης δόσης προκαταβολής είναι επιστρέψιμο μόνο σε περίπτωση κάλυψης της θέσης από άλλον συμμετέχοντα.Σε περίπτωση ακύρωσης λόγο ασθενειών ή αλλων προσωπικών αιτιών 1 μήνα πρίν την διαξαγωγή της εκδρομής τα ακυρωτικά ενέρχονται σε 100% του καταβληθέν ποσού.

Περιλαμβάνεται

Αεροπορικά εισιτήρια

Απευθείας πτήσεις / Business θέση με την Aegean απο Αθήνα προς Μιλάνο και πίσω. Έκδοση εισιτηρίων και check in για εσάς!

Μεταφορές

Ολες οι απαιτούμενες μεταφορές εντός Ιταλίας με ιδιωτικό λεωφορείο.

Διαμονές

3 βράδια σε ορεινά Ιταλικά καταφύγια & 2 βράδια σε πανδοχείο στην κοιλάδα Valsavarenche

Γεύματα

Περιλαμβάνονται 5 πρωινά και 5 βραδινά γεύματα.

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Αλπικός Γράμμος

Ανάβαση στη Δρακόλιμνη Γκιστόβα

Δολομιτες Road trip & Hiking!

Upcoming

Comments are closed.