Ασκύφου Snow Hike

Ασκύφου - Οροπέδιο νιατο

20€/άτομο
10χλμ 7 ωρες Χανιά ★★☆☆☆

Snow Hike στα Λευκά Όρη!

Μία απο τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές μικρής δυσκολίας και μεγάλης αισθητικής αξίας βρίσκεται στα ορεινά του Ν.Χανίων. Στους πρόποδες των Λευκών ορέων εκεί όπου τα χιόνια καλά κρατούν όλο το χειμώνα σε προσκαλούμε σε μια πανέμορφη πεζοπορία μέσα απο πυκνά δάση και με εξαιρετική θέα στις χιονισμένες κορυφές. Το οροπέδιο Νιάτο απέχει 50 λεπτά  οδικώς από το Ρέθυμνο και λιγότερο από 2 ώρες από το Ηράκλειο. Αφετηρία μας ο οικισμός  Αμμουδάρι, περίπου  στα 750μ. υψόμετρο. Δες το αναλυτικό πρόγραμμα και μπες στην περιπέτεια!

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Αναχώρηση - Σημεία συνάντησηςη

Αναχώρηση απο Ηράκλειο στις 6.45πμ με σημείο συνάντησης Το άγαλμα Βενιζέλου, Τη χανιόπορτα και στο Γιόφυρο – καφέ Μελίρρυτον. Στάση για ξεμούδιασμα και καφέ επί του ΒΟΑΚ λίγο πρίν το Ρέθυμνο , οπου και θα συναντησετε τον συνοδό μας και αναχώρηση για το οροπέδιο Ασκύφου.

Έναρξη διαδρομής

Φτάνοντας στο οροπέδιο ξεκινάμε απο τον οικισμό Αμμουδάρι με την παραδοσιακή του πλατεία και τα καφενεδάκια. Ακολουθούμε το Ευρωπαικό μονοπάτι Ε4 και ανηφορίζουμε ομαλά μέσα σε δάση πεύκων και Κέδρων. Ανεβαίνοντας απολαμβάνουμε τη θέα στο οροπέδιο και τα γύρω βουνά.

Καταφύγιο Ταύρης

Μετά απο δυόμιση ώρες πορείας και 400 μέτρα ανάβασης βγαίνουμε σε χωματόδρομο , καλυμένο απο χιόνι το χειμώνα. Μας χωρίζουν μόλις 400 μέτρα απο το όμορφο καταφύγιο του ΕΟΣ Χανίων με καταπληκτική θέα στις κορυφές Φανάρι , Κάστρο και Πασπαλομύτη όλες πάνω απο τα 2000 μέτρα. Εδω θα κάνουμε στάση και θα απολαύσουμε το κολατσίο μας πριν αναχωρήσουμε.

Επιστροφή στο Ασκύφου

Η επιστροφή μας στα χαμηλά θα γίνει απο χωματόδρομο με μήκος περίπου 7 χλμ πρίν ξαναμπούμε στο μονοποάτι για τα τελευταία 200 μέτρα. Η θέα ακολουθώντας τον δρόμο είναι μαγευτική προς το βόρειο τμήμα του νησιού , τα χωριά του οροπεδίου αλλά και τα γύρω βουνά που περικλύουν το οροπέδιο .

Γεύμα & Επιστροφή

κατα τις 16.30 μμ θα εχουμε ολοκληρώσει την πορεία μας. Προτείνουμε στάση για φαγητό και καλή παρέα σε τοπική ταβέρνα πριν την αναχώρησή μας. Εκτιμώμενη άφιξη στο Ρέθυμνο – 20.30 – Ηράκλειο περίπου στις 22.00μμ

Παρέχουμε

Μεταφορά

Η μεταφορά μας θα γίνει με σύγχρονο πούλμαν των συνεργατών μας 365 tours χωρητικότητας ανάλογης των συμμετοχών και πληρότητα 85%.

Συνοδεία

Εμπειρος συνοδός βουνού θα σας καθοδηγήσει καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Εξοπλισμός

Διαθέτουμε μπαστούνια πεζοπορίας για τους συμμετέχοντες , ομαδικό φαρμακείο και ασυρμάτους επικοινωνίας.

Hd photos

Υλικό της εξόρμησή μας θα σας σταλεί σε προσωπικό email!

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Ψηλορειτης

Στην κορυφή της Κρήτης!

Φαράγγι Ιμπρου

Mέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4

Comments are closed.