Άγραφα Καταφύγιο Καραμανώλη!

EXPLORE ΑΓΡΑΦΑ

120€/Άτομο
Δεκέμβριος 2024 Kαταφύγιο Αγράφων

Hiking διήμερο & κοπή πίτας!

Τα Αγραφα αποτελούν έναν από τους αγαπημένους μας Με βάση το ορειβατικό καταφύγιο Καραμανώλη στα 1550 μέτρα υψόμετρο στους πρόποδες της Τέμπλας, ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας  περιτριγυρισμένο από ελατοδάση με καταπληκτική θέα στη λίμνη Πλαστήρα πραγαμτοποιούμε πεζοπορικές διαδρομές ,κατάλληλες για όλους υψηλής αισθητικής αξίας!

αναλυτικο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η| Αναχώρηση

Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί από την Πλατεία Συντάγματος μπροστά στην είσοδο του εθνικού κήπου.

Επιβίβαση και στο Μεταξουργείο την ίδια ώρα , και στη γέφυρα Καλυφτάκη για όσους μένουν στα Βόρεια προάστια.

Διαδρομή 1η | Νεοχώρι - Καταφύγιο

Ταξιδεύουμε μέσο Λαμίας στο νομό Καρδίτσας και από εκεί μέσω Καλλίθηρου και Μούχας φτάνουμε στο φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα μετά από 4 ώρες ταξίδι !

Εκεί όπου τα νερά των βουνοκορφών και του Μέγδοβα έχουν δημιουργήσει ένα πανέμορφο ορεινό οικοσύστημα με πυκνή βλάστηση μέσα στα Έλατα! Μικρή στάση στο φράγμα για ντόπια εδέσματα και τσιπουράκι. Συνεχίζουμε οδικώς για το Νεοχώρι όπου και θα αποβιβαστούμε για να προσεγγίσουμε πεζοπορικά το Καταφύγιο Αγράφων.

Μια πολύ όμορφη πορεία 5.5 χιλιομέτρων και 500 μέτρα ανάβασης , καθώς ανηφορίζεις αποκαλύπτει το μεγαλείο των βουνών! Η θέα στον ορεινό όγκο αλλά και στην λίμνη χαμηλότερα θα σε γοητεύσει!

Το απογευματάκι θα φθάνουμε στο καταφύγιό μας όπου και θα απολαύσουμε γεύμα στην πανέμορφη σάλα με το τζάκι και φυσικά τσιπουράκι!

Ημέρα 2η| Κυκλικλή πεζοπορία στη Φυλακτή

Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούμε οδικώς σε 40 λεπτά περίπου στο χωριό της Φυλακτής.

Από εκεί θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη πεζοπορική διαδρομή 7 χιλιομέτρων και διάρκειας 4.30 ωρών. Το μονοπάτι ανηφορίζει σταδιακά μέσα στα δάση μέχρι το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία καλύπτοντας υψομετρική διαφορά 400 μέτρων. Εκεί θα κάνουμε τη στάση μας σε ένα μοναδικό τοπίο κάτω από την κορυφή του Κουφόλογγου πρίν επιστρέψουμε κυκλικά από την άλλη μεριά κατηφορικά πλέον στο χωριό της Φυλακτής.

Η διαδρομή προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες στους γύρω ορεινούς όγκους και τη λίμνη Πλαστήρα!

Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα

Ακολουθεί μεσημεριανό σε τοπική ταβέρνα και αναχώρηση για Αθήνα στις 16.00μμ Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην πρωτεύουσα περίπου 22.00μμ

Σημαντικές πληροφορίες

Το κόστος της διαμονής στο καταφύγιο περιλαμβάνεται στην τιμή. Το πρωινό ανέρχεται στα 5 ευρό και καταβάλετε στο διαχειριστή.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν αδιάβροχο μποτάκι και γκέτες χιονιού καθώς εκείνη την περίοδο πιθανότατα η περιοχή να έχει χιόνι!

Το ποσό της προκαταβολής σε περίπτωση ακύρωσης από μεριάς σας επιστρέφεται έως και 7 ημέρες πριν την εκδρομή

Δήλωση συμμετοχών & Τρόποι πληρωμής

Για κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή μέσω ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών με χρήση κάθε χρεωστικής – πιστωτικής κάρτας αλλά και μέσω paypal.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημερωτικό email μια εβδομάδα πριν την εκδρομή όπου και η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από μέρους σας.

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά

Όλα τα μεταφορικά έξοδα του ταξιδιού, ( διόδια ,καύσιμα και έξοδα οδηγού ) με ιδιωτικό πούλμαν περιλαμβάνονται στη τιμή!

Διαμονή

Μια διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο!

Παρέχουμε

Μπαστούνια πεζοπορίας, VHF επικοινωνία, & ομαδικό φαρμακείο.

Πρώτα η ασφάλεια

Πιστοποιημένο Συνοδό βουνού - Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.

Aπαραίτητος Εξοπλισμός

✔ Σακίδιο 35+ λίτρα. ✔ Ζεστό πεζοπορικό παντελόνι ✔ Αδιάβροχες μπότες ✔Γκέτες χιονιού ✔ Αδιάβροχο μπουφάν ✔ Σκούφο & Γάντια ✔ Zεστά ισοθερμικά και Fleece ✔ Δεύτερα παπούτσια ✔ 2-3 ζευγάρια κάλτσες και εσώρουχα ✔ Προσωπική πετσέτα. ✔ Παντόφλες + είδη υγιεινής. ✔Υπνόσακο (Θα μεταφερθεί με το πούλμαν)

Κλείσε τη θέση σου εδώ!

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Νότια Πίνδος Κορυφή Κόζιακα 1901!

10 -11 Φεβρουαρίου

Αλπικός Γράμμος

Ανάβαση στη Δρακόλιμνη Γκιστόβα

Αρίστη – Πηγές Βοιδομάτη & Δρακόλιμνη Τύμφης

Αγίου Πνεύματος 22 – 24 Ιουνίου

Comments are closed.