Tζουμέρκα

Τζουμέρκα

85 €/Άτομο
7χλμ 2 Ημέρες 25+ Άτομα ★★★☆☆

Στα Βραχώδη ορη της Ελλάδας!

Ταξιδεύουμε στο πιο ορεινό συγκρότημα της Ελλάδος! Εκεί τα βουνά σχηματίζουν εντυπωσιακές κορυφογραμές που ξεπερνουν τα 2200μ. Γραφικά χωριά και ποτάμια συνθέτουν το τοπίο της αγαπημένης μας Ηπείρου. Τα Τζουμέρκα είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσουν και θα σας γοητεύσουν με τη μεγαλοπρέπεια τους. Ενας must ορειβατικός στόχοςμέσα απο ένα διήμερο Trekking. Το καταφύγιο των Μελισσουργώνθα φιλοξενήσει την τρέλα μας και εμείς θα σας οδηγήσουμε ψηλα! Μελισσουργοί Αρτας-Καταφύγιο-Καταρράκτης Κεφαλόβρυσο -Κορυφή Στρογγούλα.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1

Αναχώρρηση απο Αθήνα 6 π.μ Κατευθυνόμαστε μεσω Ριου στα ορεινα του Νομου Άρτας και συγκεκριμένα στο Χωριο Μελισσουργούς.Οι Μελισσουργοί αποτελούν κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων που βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 870 μ. Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους οικισμούς των Αθαμανικών ορέων και απέχει από την πόλη της Άρτας 72 χλμ. Αφιξη στο Καταφύγιο οπου και η διαμονή της Ομάδας μας Για 2 ημέρες.Το καταφύγιό μας διαθέτει πέντε πεντάκλινα δωμάτια με θέρμανση, καθένα από τα οποία έχει το δικό του ανεξάρτητο μπάνιο. Ο Φώτης θα είναι εκεί να μας καλοδεχτεί. Πλήρως οργανωμένο απο κουζίνα και φαγητό είναι σίγουρο πως δε θα μας λείψει τίποτα! Αφιξη κατα τις 14:00 στο καταφύγιο μελισσουργών.Ελαφρύ Γευμα και ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ! Μεσα απο μια κυκλική διαδρομή 3 ωρών, μαζί με τις στάσεις μας ,φτάνουμε στον επιβλητικό καταρράκτη με συνολικο μήκους 350 μέτρα! Η επιστροφή θα γίνει από άλλη διαδρομή μέσα από ελατόδασος σε ένα πολύ όμορφο μονοπάτι. Μπόνους και η θέα σε ένα ακόμα καταρράκτη νοτιότερα του μεγάλου. Τέλος μετά από 40 λεπτά από τον καταρράκτη θα συναντήσουμε και πάλι το καλντερίμι σε άλλο σημείο του και σύντομα θα φτάσουμε στο καταφύγιο των Μελισσουργών από άλλη πλευρά. Αφου επιστρέψουμε στο καταφύγιο έχουμε rest time μέχρι το βραδάκι . Φαγητό-Καλή παρέα και Τζακακι θα μας χαλαρώσουν ολοκληρώνοντας μια Πανέμορφη ημέρα.

Ημέρα 2

( Οποιος επιθυμει μπορεί να μείνει στο καταφύγιο και να περιηγηθεί στη γύρω περιοχή με τη βοήθεια συνοδού) ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΤΙς 06:30. .Αφου φάμε το πρωινό μας ετοιμάζουμε τα σακίδια μας και ξεκινάμε για την κατάκτηση της Κορυφής! Αφού φτάσουμε το ορειβατικό καταφύγιο Πραμάντων στη θέση Ίσιωμα στα 1300μ και συγκεκριμένα από το αμφιθέατρο που βρίσκεται δίπλα στο καταφύγιο το ευδιάκριτο μονοπάτι θα μας ανεβάσει ομαλά μέσα από τα βράχινα περάσματά της.Η Στρογγούλα βρίσκεται στη βόρεια απόληξη της οροσειράς των Τζουμέρκων με υψόμετρο 2112μ! Αρκετά εντυπωσιακή. +ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 5 ΩΡΕΣ. Είμαστε πλεον στα 2112 μετρα ! Από εδώ έχουμε θέα όλη την κορυφογραμμή των Τζουμέρκων με ψηλότερη κορυφή το Καταφίδι (2393μ), το Γερακοβούνι και την εντυπωσιακή Ρόκα.Φαίνονται ακόμη ο ορεινός όγκος της Κακαρδίτσας, τα Γιάννενα με τη λίμνη, το Μιτσικέλι, η Τύμφη, το Περιστέρι, τα Άγραφα. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες αναμνηστικές επιστροφή στο καταφύγιο Πραμάντων κατά τις 14:00 μμ και απο εκέι στη μονή της Αγίας Παρασκευής ( 3χλμ ) όπου και θα μας παραλάβει το πούλμαν για να μεταβούμε στα Πράμαντα και θα φάμε το μεσημεριανό μας. Τέλος αναχωρούμε για Αθήνα κατα τις 16:30μμ.

Τι περιλαμβάνεται;

Μεταφορά

Όλα τα μεταφορικά έξοδα του διημέρου περιλαμβάνονται στη τιμή!

Απόλαυσε τη φύση

Διαμονή και πρωινό στο καταφύγιο

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας, VHF επικοινωνία, Χάρτης.

Πρώτα η ασφάλεια

Συνοδός βουνού- Ομαδικό φαρμακείο Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα.

Εκδρομές
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Ανατολικά Αγραφα – Αλπική Μαγεία

Εξερευνήστε έναν από τους πιο παρθένους προορισμούς!

Μαίναλο

Στα μαγικά δάση του Μαινάλου!

Πεζοπορία

Όλυμπος

Tο βουνό των θεών!

Comments are closed.