Πήλιο

125*€/Άτομο
min 15 Kids Friendly Aγιος Γεώργιος Νηλείας

Στο βουνό των Κενταύρων!

Το Πήλιο έχει όλα όσα χρειάζεσαι για μια αυθεντική απόδραση. Ένα Road trip στην καρδιά της φύσης αλλά και του πολιτισμού μέσα απο παραδοσιακά χωριά με κύριο στοιχείο την πέτρα. Αιωνόβια πλατάνια και γραφικές πλατείες θα μας ξαποστάσουν ενώ πυκνά δάση οξιάς δίνουν στο τοπίο μια ονειρική ομορφιά και προσφέρουν μοναδικές πεζοπορικές συγκινήσεις. Η διαμονή μας στον παραδοσιακό ξενώνα Aνωβολιός με πρωινό & η βόλτα με το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου θα κάνουν το ταξίδι μας αξέχαστο!

Αναλυτικο προγραμμα

Hμέρα 1η

Αναχωρούμε στις 6.30 το πρωί από το κέντρο της Αθήνας με σημείο συνάντησης την είσοδο του Εθνικού κήπου σταθμός μετρό Συντάγματος. Επιβίβαση μπορεί να γίνει και απο την Γεφυρα Καλυφτάκη για όσου ςμένουν στα Βόρεια προάστεια! Μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Βόλο Μαγνησίας και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στα Ανω Λεχωνεια , όπου και η έναρξη της μικρής μας πεζοπορικής διαδρομής, κατά τις 12.30 το μεσημέρι.

Ηiking route 1

To Λεωφορείο θα μας αποβιβάσει έξω απο το χωριό όπου και θα φορέσουμε τα μποτάκια μας και περνώντας από τον Αγιο Βλάσιο , θα ανηφορίσουμε για τον γραφικό Αγιο Γεώργιο Νηλείας . Το παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 700 μ. σε μία αμφιθεατρική τοποθεσία με θέα τον Παγασητικό. Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας χτίστηκε περί τον 15ο αιώνα από βοσκούς που βρήκαν σε έναν θάμνο την εικόνα του στρατηλάτη αγίου. Η διαδρομή μας εχει διάρκεια περίπου 2.45 λεπτά και είναι αρκετά εύκολη – Κατάλληλη για όλους

Ελέυθερος χρόνος & Διανυκτέρευση

Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάια μας θα έχουμ ελεύθερο χρόνο γι απεριήγηση στο χωριό & τα αρχοντικά του και φυσικά βραδυνή μαζωξη για γαφητό και ντόπιο τσίπουρο. Διανυκτερευση!

Ημέρα 2η

Μετά το πρωινό της Κυριακής θα μεταφερθούμε στις Πινακάτες. Ενα χωριό στολίδι του κεντρικού Πηλίου πνιγμένο στη Βλάστηση που αυτή την εποχή θα εχει τις τυπικές ροδο- κόκκινες αποχρώσεις. Ακολουθωντας όμορφα μονοπάτια θα περπατήσουμε εως τη Βυζίτσα και απο εκεί ως τις Μηλιές , οπου οσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν & με το λεωφορείο.

Βόλτα με το Μουντζούρη!

Στο παλιό σταθμό στο χωριό Μηλιές Πηλίου αράζει ένα από τα πιο γραφικά τρένα της Ελληνικής σιδηροδρομικής παράδοσης, ο γνωστός Μουτζούρης. Ο Μουτζούρης μας έρχεται από τα τέλη του 19ου αιώνα παρακαλώ και συγκεκριμένα από το μακρινό 1896 όταν και ολοκληρώθηκε η γραμμή ένωνε τον Βόλο με τα Λεχώνια.

Το μήκος της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα και για τα οποίο ο Μουτζούρης θα χρειαστεί περίπου 90-95 λεπτά για να τα διασχίσει. Εμείς έχουμε διασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς εισιτήρια για το τρενάκι το οποίο θα μας αποβιβάσει στα Λεχώνια όπου & θα μας παραλάβει το λεωφορείο.

Πραιρετική στάση σε τσιπουράδικο του Βόλου πρίν την αναχώρησή μας!!

Επιστροφή Αθήνα

Στις 18.00 το απόγευμα ( ενδεικτικά ) θα αναχωρήσουμε για Αθήνα όπου και υπολογίζουμε να φτάσουμε κατά τις 22.30 το βράδυ

Σημαντικές πληροφορίες

Στο κόστος του ταξιδιού δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του Μουντζούρη με τιμή 10€/ άτομο.

Τι περιλαμβάνεται;

Μεταφορά

Όλα τα μεταφορικά έξοδα του ταξιδιού με ιδιωτικό λεωφορείο περιλαμβάνονται στη τιμή!

Διαμονή

Διανυκτέρευση στον πετροχτιστο ξενώνα Ανωβολιός σε 2κλινα 3κλινα & 4κλινα δωμάτια με πρωινό!

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας & ομαδικό φαρμακείο.

Πρώτα η ασφάλεια

Συνοδός βουνού μαζί σας καθ'όλη την διάρκεια του ταξιδιού

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Όλυμπος

19-21 Ιουλίου

Tζουμέρκα

Στα Βραχώδη όρη της Ελλάδας!

Βασιλίτσα

Οκτώβριος 2024

Comments are closed.