Τύμφη 2497 & Δρακόλιμνη

HIKING 3ημερο στην τυμφη

160€ /Άτομο
Κλειδωνιά - Καταφυγιο Αστράκας 1-3 Ιουλίου 25 ★★★☆☆

Δρακόλιμη Αστράκας & Κορυφή Γκαμήλα!

Route info

Ενα ταξίδι σε ένα από τα πιο εμβληματικά βουνά της Ελλάδος!

Ο ορεινός όγκος της Τύμφης βρίσκεται στο βορεινό άκρο του Ν Ιωαννίνων και στους πρόποδες της  τα φημισμένα Ζαγοροχώρια , ο ποταμός Βοϊδομάτης , το φαράγγι του Βίκου και πολλά άλλα σημεία μοναδικής ομορφιάς που μαγεύουν τον κάθε ταξιδιώτη που θα αποφασίσει να τα εξερευνήσει. Μαζί θα περπατήσουμε εως τα αλπικά λιβάδια του βουνού και την ξακουστή δρακόλιμνη, θα κοιμηθούμε στα 1950μ και θα ανεβούμε ως τα 2497 μέτρα της Γκαμήλας!

Αναλυτικο Πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Σημείο συνάντησης το Μετρό Ελαιώνα στις 15.30μμ όπου και θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για αναχώρηση μέσω Ισθμού και γέφυρας Ριου Αντιρριου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Καθ οδόν θα γίνουν μικρές στάσεις σε Σ.Ε.Α. για ξεμούδιασμα . Το πρώτο βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στο χωριό της Κλειδωνιάς σε ξενώνα στο οποίο θα φτάσουμε περίπου στις 23.30μμ . Τα δωμάτια θα είναι 3κλινα και 2κλινα. Γνωριμία – Κουβεντούλα και ξεκούραση! .

Σάββατο 2 Ιουλίου

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γεφύρι της Αρίστης.Εκει θα αποβιβαστούμε απο το πούλμαν και μεσα σε ενα καταπράσινο τοπίο με τα γαλαζοπράσινα νερά του Βοϊδομάτη θα κάνουμε ενα short hike στις όχθες του ποταμού και στάση για κολατσιό μακριά από τον κόσμο! Επιστρέφουμε στο πούλμαν και πλέον παίρνουμε το δρόμο για το μεγάλο & μικρό Πάπιγκο όπου ανάλογα το χρόνο θα κάνουμε μια μικρή στάση στις Κολυμπήθρες- Φυσικές πισίνες με νερό!.

Ανάβαση στο καταφύγιο Αστράκας & Δρακόλιμνη

Κατά τις 14.30 το μεσημέρι ξεκινάμε την ανάβαση από το μικρό Πάπιγκο στα 940 μέτρα έως το καταφύγιο της Αστράκας στα 1950μ . Περπατάμε σε καλογραμμένο μονοπάτι με πηγές και καλή σήμανση. Μαζί μας θα έχουμε ένα ελαφρύ σακίδιο με τα απαραίτητα και 1.5 λίτρο νερό. Η ανάβαση διαρκεί περίπου τις 3.30 ώρες με χαλαρό ρυθμό και φυσικά ΚΑΠΕΛΟ για προστασία απο τον Ηλιο. Το καταφύγιο είναι οργανωμένο και διαθέτει κουζίνα και κοιτώνες με κρεβάτια κουκέτες! Αφήνουμε τα σακίδιά μας και φεύγουμε για την δρακόλιμνη όπου θα απολαύσουμε το αλπικό ηλιοβασίλεμα ( Οσοι δεν ακολουθήσουν για την αυριανή κορυφή εχουν την επιλογή να επισκεφθούν τη δρακόλιμνη την επόμενη ημέρα με άνεση χρόνου ) ! Επιστροφή & διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Κυριακή 3 Ιουλίου | Γκαμήλα - Μικρό Πάπιγκο

Την επόμενη ημέρα για όσους επιθυμούν θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Τύμφης την Γκαμήλα στα 2497μ.Θα ξυπνήσουμε περίπου στις 5.00πμ , θα ετοιμάσουμε τα σακίδιά μας με τα απολύτως απαραίτητα + νερό και στις 6.00πμ θα αναχωρήσουμε από το καταφύγιο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 6 ώρες ανέβα κατέβα και στόχος είναι να βρισκόμαστε πίσω στο μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο ή τη Δρακόλιμνη περίπου στις 12.00 το μεσημέρι.Από εκεί ανάλογα το χρόνο να επισκεφτούμε τη δρακόλιμνη ξανά για μια γρήγορη ματια ειδάλλως θα κατευθυνθούμε στο καταφύγιο για φαγητό & αναχώρηση για μικρό Πάπιγκο. Οσοι δεν ακολουθήσουν στην κορυφή έχουν αρκετό χρόνο να απολαύσουν τη Δρακόλιμνη υπο το φως της ημέρας πλεον μετα το πρωινό τους στο καταφύγιο !

Επιστροφή στην Αθήνα

Εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης από το Μικρό Παπιγκο όπου όλο το γκρούπ θα συναντήσει το πούλμαν περίπου στις 17.30μμ – Θα χρειαστούμε περίπου 7.30 ώρες για το κέντρο της Αθήνας όπου θα είμαστε εκεί κατά τις 24.30 μετα τα μεσάνυχτα!

Γενικές πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχών

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως την κρίση των συνοδών για την ομαλή πορεία του ταξιδιού. Συμπληρώνετε τη φόρμα κράτησης της θέσης εφόσον είστε βέβαιοι για τη συμμετοχή σας και αυστηρά έως 16 Ιουνίου – Ημερομηνία εως και την οποία θα πρέπει να καταβληθεί το 50% του κόστους της εκδρομής – 80 € – Στους λογαριασμούς που θα σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μας καλείτε στο 6974170003 – Παναγιώτης Κουτσιούμπας.

Περιλαμβάνεται

Μεταφορά

Το ταξίδι μας θα γίνει με ιδιωτκό πούλμαν . Ολα τα μεταφορικά έξοδα καθώς και η αμοιβή οδηγού περιλαμβάνονται στην τιμή

Οργάνωση & Συνοδεία

Το ταξίδι μας διοργανώνεται με όλη την απαράιτητη προετοιμασία και επικοινωνία με τοπικούς συνεργάτες. 1 Συνοδός βουνού / 15 άτομα συνεχώς μαζί σας.

Διαμονές & Πρωινά

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχέιο στην Κλειδωνιά και στο καταφύγιο Αστράκας με πρωινά γέυματα.

Ασφάλεια

Ολοι οι συμμετέχοντες καλύπτονται έναντι αστικής & επαγγελματικής ευθύνης κατα τη διάρκεια του ταξιδιού!

Δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Το τζαμί του Αλή πασά

Ιωάννινα

Ταξίδι στο χρόνο!

Marmarole Trek Δολομίτες

Ορειβατική Πεμπτουσία 2024

Διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς

Σαμαριά

Ο βασιλιάς των Φαραγγιών!

Comments are closed.