Μαίναλο trail – Aπό τη Στεμνίτσα στη Δημητσάνα!

35€/Άτομο
7 Aπριλίου 11χλμ 5 ώρες Στεμνίτσα -Αρκαδία ★★☆☆☆

Από τη Στεμνίτσα στη Δημητσάνα!

Ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια της κεντρικής Πελοποννήσου και του Mainalo trail αποτελεί η σύνδεση μεταξύ τριών ιστορικών χωριών, της Στεμνίτσας  της Δημητσάνας και του Ζυγοβιστίου στο νομό Αρκαδίας. 11 απολαυστικά χιλιόμετρα ήπιας μορφής πεζοπορίας σου χαρίζουν όλο το μεγαλείο της Αρκαδικής φύσης αλλά και παράδοσης καθώς τα χωριά αυτά είναι από τα ιστορικότερα της Ελληνικής επανάστασης. Η διαδρομή είναι κατάλληλη για αρχαρίους καθώς κινείται σε όμορφα δάση ελάτων δίνοντας ωστόσο την αίσθηση απομόνωσης!

Πρόγραμμα

Σημείο Συνάντησης

Το ραντεβού μας την Κυριακή 7 Απριλίου είναι η είσοδος του εθνικού κήπου / μετρό Συντάγματος στις 6.45πμ

Επιβίβαση και από τη Λ.Αθηνών στο παλατάκι κατά τις 7.00πμ Άμεση αναχώρηση για τη Στεμνίτσα όπου και θα φτάσουμε περίπου στις 11.00 πμ.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή χωρίζεται σε 2 τμήματα Το πρώτο μέρος ξεκινά από το κέντρο του ιστορικού χωριού της Στεμνίτσας. Εκεί πιάνουμε το μονοπάτι μέσα από το οποίο κερδίζουμε ομαλά υψόμετρο. Ακολουθούμε βορειοανατολική πορεία γύρω από την κορυφή της Κλινίστας με υπέροχη θέα στο χωριό πριν μπούμε σε πυκνό δάσος ελάτων! Μετά από 4 χιλιόμετρα πεζοπορίας θα φτάσουμε και στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 1400 μέτρα υψόμετρο και στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το χωρίο Ζυγοβίστι όπου και θα φτάσουμε σε περίπου 3.30 ώρες.

Το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ Ζυγοβιστίου και Δημητσάνας. Η απόσταση που πρέπει να καλύψουμε είναι 3.5 χιλιόμετρα , χάνοντας σταδιακά ύψος και ακολουθεί κυρίως αγροτικό δρόμο με όμορφη θέα στα χωριά.

Η Συνολική διάρκεια της πεζοπορίας μαζί με τις στάσεις υπολογίζεται σε 5-6 ώρες.

Αφιξη στη Δημητσάνα - Ελεύθερος χρόνος

Κατά τις 17.00 θα φτάσουμε στην όμορφη Δημητσάνα όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και κρασάκι! Οποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί και τους φημισμένους μπαρουτόμυλους – Υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης μόλις 20 λεπτά απο το κέντρο του χωριού.

Επιστροφή

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής στην Αθήνα 22.30μμ εκτός απροόπτου.

Δηλώσεις Συμμετοχών

Κλείνετε τη θέση σας μέσα από το παρακάτω σύστημα κρατήσεων. H τιμή για EARLY BOOKING κρατήσεις εως και 30 /3 ανέρχεται στα 35 ευρώ. Επειτα διαμορφώνεται στα 40 €/ άτομο

Το ποσό είναι επιστρέψιμο έως και 1 εβδομάδα πριν την εξόρμηση.

Παρέχουμε

Μεταφορά

Ιδιωτικό πούλμαν από Αθήνα και έξοδα καυσιμων και διοδίων.

Photoshooting

Εικόνες υψηλής ανάλυσης στα προσωπικά σας email μετα το τέλος της εκδρομής

Εξοπλισμός

Μπαστούνια πεζοπορίας , ομαδικό φαρμακείο .

Η ασφάλεια πρώτα

Συνοδός βουνου δίπλα σας - Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης.

Κλείσε τη θέση σου εδώ!

Tours
reCAPTCHA

Σχετικές εκδρομές

Όλυμπος

19-21 Ιουλίου

ADVENTURE ΣΛΟΒΕΝΙΑ

25 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μαγευτικό Πάντα- Βρέχει!

1 & 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Comments are closed.