Ιωάννινα

Ιωαννινα

130€/Person
Ιωάννινα 2 ημέρες 25+ People

Στα στέκια του Αλή Πασά!

Μαγευτική , νηφάλια , ζωντανή , Ιστορική , πολυπολιτισμική είναι κάποια απο τα επίθετα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τα Ιωάννινα! Για να τα γνωρίσεις όμως πρέπει να περπατήσεις στα στενά της δρομάκια , να απολαύσεις τον καφέ σου στα νεανικά στέκια της, να αφουγκραστείς την κίνηση των πουλιών και τα ήρεμα νερά της λίμνης Παμβώτιδος! Για αυτό σε καλούμε σε ένα όμορφο διήμερο road trip στην μαγική Ήπειρο με την τεράστια Ιστορία και την απαράμιλλης ομορφιάς φύση. Δες το ενδεικτικό μας πρόγραμμα και ετοίμασε τη βαλίτσα σου!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σημείο συνάντησης κ Αναχώρηση.

Αναχωρούμε απο το κέντρο της Αθήνας στις 6.30 πμ από το σύνταγμα μπροστά στην είσοδο του εθνικού κήπου επί της Λ. Βασ .Αμαλίας. Θα ταξιδέψουμε μεσω Ριου -Αντιριου και θα πραγματοποιήσουμε 2 ενδιάμεσες στάσεις σε ΣΕΑ. Το ταξίδι μας έχει διάρκεια περίπου 6 ώρες με άφιξη στα Ιωάννινα περίπου στις 14.00μμ.

Πρόγραμμα Σαββάτου:

Πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε το 1.5 εκατομμυρίων ετών σπήλαιο του Περάματος. Η διάσχισή του απαιτεί 35 λεπτά περπάτημα μέσα από αλλεπάλληλες αίθουσες γεμάτες από μοναδικούς σχηματισμούς με σταλαγμίτες και σταλακτίτες με τη βοήθεια ξεναγού ο οποίος θα μας ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά του σπηλαίου. Μετά την ξενάγησή μας θα μεταβούμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου και θα τακτοποιηθούμε σε δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περπάτημα στα σοκάκια των Ιωαννίνων!

Πρόγραμμα Κυριακής :

H σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον θρυλικό Αλή Πασά των Ιωαννίνων! Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το κάστρο της Πόλης για μια σύντομα βόλτα πρίν κατευθυνθούμε στην λίμνη Παμβώτιδα απ΄οπου με το καραβάκι θα μεταφερθούμε στο νησάκι της Κυρας Ευφροσυνης. Πρόκειται για μια βόλτα 15 περίπου λεπτων στα ήρεμα νερά της λίμνης με την εξαιρετική πανίδα πουλιών. Κατα την αποβίβαση μας θα κεραστούμε ντόπια εδέσματα και ποτά. Έπειτα θα επισκεφτούμε το χειμερινό ησυχαστήριο του Αλή πασά όπου και θανατώθηκε από τον Τούρκικο στρατό το 1822. Δεκάδες κειμήλια του ίδιου αλλά και της γυναίκας του , ντόπιες ενδυμασίες και φορεσιές, ντουφέκια της εποχής και πολλά άλλα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο 200 χρόνια…

Μεσημεριανό και Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων :

Μετα την επισκεψή μας στο μουσείο θα φάμε στα κουτούκι του νησιού τοπικές σπεσιαλιτε όπως βατραχοπόδαρα, χέλι , καραβίδες και γαγριογούρουνο. Αναχώρηση για το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων έξω από τα Γιάννενα ( προαιρετική επίσκεψη ).

Επιστροφή στην Αθήνα:

Εκτιμώμενη αναχώρηση από την περιοχή περίπου στις 17.30μ.μ. με άφιξη στην Αθήνα τα μεσάνυχτα

Περιλαμβάνεται

Μεταφορικά

Ολα τα μεταφορικά του διημέρου με ιδιωτικό πούλμαν.

Διαμονή

Θα φιλοξενηθούμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με πρωινό

Είσοδοι - Μεταφορές

Εισιτήρια για την είσοδο στο σπήλαιο του Περάματος αλλά και τα έξοδα της βάρκας για τη μεταφορά στο νησάκι!

Αρχηγός - Συνοδός

Καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού συντονισμός από έμπειρο συνοδός μας.


ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Tours
reCAPTCHA

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕσ

Βασιλίτσα

Μαγική Βάλια Κίρνα

Πήλιο

Φθινοπωρινό ταξίδι στο Βουνό των Κενταύρων!

Autumn landscape

Λίμνη Δόξα

Στην αγκαλιά των Βουνών!

One Comment

  1. Ζαγοροχώρια - Οδοιπορικό στη γη των Σαρακατσάνων | Pezoporistas

    […] Δείτε το προτεινόμενο πρόγραμμά μας στα Ιωάννινα ε΄δω https://pezoporistas.gr/el/tour/ioannina-cultural/ […]

Comments are closed.